Типови на огласи

ОгласиСП ви нуди 5 различни типови на огласи кои можете да ги изберете при објавување или повторно објавување. Не е возможно да го промените типот на огласот додека трае огласувањето. Достапни типови на огласи се:

  1. Оглас за продавање
  2. Оглас за аукција
  3. Оглас за купување
  4. Оглас за размена
  5. Оглас за подарок

Како функционираат аукциите?

За да учествувате на која било аукција, најпрво треба да регистрирате налог. Откако ќе направите налог, можете да посетите која било аукција и во страничната лента ќе забележите поле за наддавање.

Под полето за внесување на цена ќе видите која е минималната вредност што можете да ја предложите. Откако ќе заврши аукцијата, доколку сте добитник, ќе добиете потврда по електронска пошта.

Списокот на сите аукции во кои учествувате или сте учествувале се прикажува на вашиот личен налог под “Аукции‚‚.

Како да се рекламира испратениот оглас?

За да го рекламирате вашиот оглас, прво мора да отидете до вашите испратени огласи и од менито да ја изберете последната опција. Оваа опција ќе отвори список на сите достапни промоции на сајтот, како и вашите активни промоции за конкретниот оглас.

Списокот на достапни промоции нуди:

  1. Bump Up Ad (ова опција го ажурира датумот на создавање додека времето на истекување на огласот останува исто и може да се користи само еднаш по оглас)
  2. Означете ја рекламата (ова ќе направи вашиот оглас да се издвојува од останатите)
  3. Топ оглас (со оваа опција вашиот оглас ќе се позиционира во највидливата категорија на огласи како и во редовната позиција на огласи)
  4. Итна реклама (со овва опција на огласот ќе биде прикажана лента за итност)
  5. Home Map Ad ( вашиот оглас може да се прикажува на портал по ваш избор)

Со исклучок на Bump Up опцијата, со секој оглас имате повеќе пакети на располагање.

Откако ќе го изберете типот на рекламирање и периодот на промоција, можете да продолжите на екранот за плаќање. Откако плаќањето ке биде потврдено вашата промоција ќе биде активна. Промоцијата на огласите започнува од моментот кога уплатата е потврдена, а не од моментот на нарачка.

Зошто има локации во менито и на картата?

Од менито можете да ја изберете општата локација за вашиот оглас, додека на мапата можете да бидете попрецизни. Исто така, ако пребарувањето локација е поставено на геолокација, корисниците кои пребаруваат по локација полесно ќе го најдат вашиот оглас. Пребарување по локација може да се постави и како предуслов во главното мени.

Какви пакети за поднесување се нудат?

Во зависност од поставките на сајтот може да имате:

• Пакети (со оваа опција времето за испраќање огласи е неограничено додека бројот на огласи е ограничен)

• Претплаќање (со оваа опција времето за поднесување е ограничено додека бројот на огласи не е)

Бројот на различни пакети и претплати е неограничен и зависи од администраторот.

Како можам да контактирам со продавачот?

За да го најдете телефонскиот број на продавачот, одете на профилот на продавачот или на која било негова реклама и ќе забележите поле со телефонски број.

Доколку сакате да започнете разговор преку пораки со продавачот, најпрво креирајте сопствен налог. Откако ќе креирате ваш налог, отидете на која било реклама од продавачот и ќе забележите копче за испраќање порака. Листа на ваши пораки е достапен на вашиот профил, каде што имате систем за пораки AJAX преку кој ќе можете да продолжите со разговорите.

Како функционира системот за прегледување?

Постојат два вида рецензии – купувач и продавач. Првиот чекор е да се регистрирате на нашиот сајт. Следно, треба да испратите порака до продавачот. Откако продавачот ќе одговори на вашата порака, ќе можете да го оцените продавачот а во исто време и продавачот ќе може да ве оцени вас.

Кога корисниците ќе го посетат вашиот профил, ќе можат да ја видат вашата севкупна оцена за вашиот налог, комплетната листа на вашите критики како и опција да ги филтрираат според тип.

Откако ќе објавите рецензија, истата не може да се промени. Продавачот има опција да одговори на вашата рецензија.

Што се истакнати реклами?

Доколку забележите оглас кој сакате да го посетите подоцна или да контактирате со продавачот подоцна итн., можете да го означите како “Омилен„ и со тоа огласот ќе биде зачуван во списокот со вашите омилени огласи до кои можете да пристапите од контролната табла на вашиот налог.

Како да пријавите оглас?

Ако сметате дека огласот прекршува некои правила, можете да го пријавите директно со клик на копчето Report и наведување на дополнителни детали. Рекламата ќе остане активна додека администраторот не ја прегледа.